Menu

Over mij

Rudolf Vobornik

Ik ben geboren en opgegroeid in een industriestad in het voormalige Tsjecho-Slowakije. De eerste jaren ben ik vaak ziek en moet zelfs een paar keer naar een sanatorium. Mooie herinneringen zijn er ook. Het huis waar ik opgroei heeft een grote tuin om in te spelen, te dagdromen en in mijn favoriete boom te klimmen.  Daarnaast neemt mijn moeder me mee op haar wandelingen in de bergen. Zo ontsnappen we samen heel even aan de slechte leefomstandigheden.

De situatie verandert drastisch als in augustus 1968 de troepen van het Warschau-pact Tsjecho-Slowakije binnenvallen. Ik ben dan negen jaar en verhuis met mijn ouders en broertje naar Nederland, waar mijn vader begin 1968 werk had gevonden. Het voelt als een vlucht en er volgen jaren van spanning en onzekerheid in het gezin. Gelukkig mochten we na een paar jaar definitief in Nederland  blijven en heb ik me in vrijheid verder kunnen ontwikkelen.

Na mijn HEAO studie kom ik al snel in de ICT terecht en vind daarbij niet de techniek maar het werken met mensen het meest interessant. Van informatie analist klim ik op tot projectleider en informatie manager en in een poging om verdere carrière te maken loop ik vervolgens vast. Alleen hard werken blijkt niet de basis te zijn voor een gelukkig leven!

In 2006 stuurt mijn toenmalige manager me naar de training Visie, Inspiratie en Creatie (VIC) bij Van Harte & Lingsma. Ik ben hem er nog altijd dankbaar voor. De trainingslocatie bleek een kasteeltje in het zuiden van Nederland te zijn, weg van de bewoonde wereld.  Daar werd ik me bewust dat er veel meer in mezelf en in anderen zit dan je van buiten kunt zien. Het was een spirituele ervaring die me diepere inzichten heeft gegeven over de balans tussen gelukkig leven en gelukkig werken. 

In 2012 ben ik de opleiding tot coach gaan volgen aan de Academie voor Coaching en Counselling en sinds 2015 begeleid ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling, zowel privé als op het werk. Dat doe ik door rust, aandacht en verdieping. 

Kijk hieronder wat anderen van mij vinden of lees verder over mijn aanbod van (wandel)coaching, counselling en workshops.

Wat vinden anderen van mij?

Een aantal persoonlijke ervaringen van mensen die mij als coach, counsellor, mentor, intervisiebegeleider of workshop gever hebben meegemaakt:

"Een luisterend oor, de spiegel die Rudolf voor hield, de rustige sfeer in het drukke bestaan, de empathie en het herkennen van de patronen in mijn verhalen, de verkennende en experimenterende houding, het benoemen van persoonlijke en authentieke quotes" (Tibor na zijn drie  individuele coachingsessies).

"Rudolf heeft een enorme rust en vriendelijkheid over zich ...wat maakt dat ik tijd heb om over dingen na te denken voordat ik antwoord geef (dit is uniek voor mij). Daarnaast is hij zeer attent en staat hij altijd voor je klaar. Zijn inhoudelijke kennis en oprechte interesse vind ik zeer bijzonder" (Nicolien na een half jaar individuele coaching).

"In een periode van eenzaamheid, verdriet en teleurstelling heeft Rudolf ons geholpen in diverse gesprekken. Wat mij het meest heeft aangesproken is de wandelcoaching, huiswerkopdrachten, meditatie, maar vooral de gesprekken gezamenlijk. Rudolf heeft veel in beweging gezet. Door kritische soms confronterende vragen te stellen ga je anders over je eigen situatie nadenken en ook stappen zetten die vanuit je eigen beweging komen." (Erik en Marcia na hun relatiecoaching traject).

"Ik heb Rudolf als een open, prettige en goed benaderbare coach ervaren. In de begeleiding van de eerste jaars cursus heeft hij me goed geholpen bij het bespreken van de scriptie eisen, de presentatie van het Enneagram en het geven van feedback. De feedback die Rudolf gaf als begeleider bij de intervisie heb ik als heel waardevol ervaren" (Anneke na haar mentoring tijdens eerste jaar ACC  opleiding).

"Door een droom te laten navertellen en daarover coaching vragen te stellen, heeft Rudolf ons bewust gemaakt van de patronen die in ons leven spelen" (Lia en Jacqueline na een workshop Werken met Dromen).

Bekijk mijn uitgebreide aanbod op deze website en neem vrijblijvend contact op als iets niet duidelijk is. Of maak een afspraak voor het gratis kennismakingsgesprek.