sd main logo
Menu

(Wandel)coaching en counselling

Humanistische werkwijze

Ik ga uit van de humanistische visie. Het is onze gezamenlijke verkenning, waarbij jouw denkbeelden en gevoelens centraal staan. Ik vind het belangrijk dat we een vertrouwensband opbouwen, zodat alles bespreekbaar is en er plaats is voor je eigen gevoelens. Als cliënt heb je zelf alle touwtjes in handen.

Het telefonisch of online kennismakingsgesprek is gratis en bedoeld om te bepalen hoe ik je het beste kan helpen. Het aantal sessies daarna is afhankelijk of er diepere, achterliggende oorzaken zijn voor je probleem of coachthema.

De kosten zijn € 50 per gesprek. Mijn totaalaanpak van coaching en counselling houdt rekening met het werken in meerdere lagen. Door tegelijkertijd op mentaal, emotioneel, lichamelijk en energetisch vlak te werken, lukt het vaak al om in vier sessies (€ 200) een doorbraak te bereiken, zodat je daarna zelfstandig verder kan.

De gesprekken zijn vertrouwelijk en vinden plaats in een praktijkruimte van het ‘Centrum van Alphen’ in Alphen aan den Rijn, die zich volledig houdt aan de geldende Corona regels van het RIVM. Indien de coachruimte gesloten is kunnen we elkaar ook via Zoom, Skype of een andere online dienst spreken.

Paulo Coelho en Hella van der Wijst in KRO De Wandeling
Paulo Coelho en Hella van der Wijst in KRO De Wandeling

Wandelcoaching

Een andere mogelijkheid is wandelcoaching, een natuurlijke manier om jezelf te leren kennen en nieuwe wegen te ontdekken. 

De relatie tussen natuur en gezondheid bestaat al sinds mensenheugenis. We zijn ons de laatste jaren steeds bewuster geworden dat inzet van natuur en beweging noodzakelijk is voor vitaliteit van lichaam en geest. 

Het is wetenschappelijk aangetoond dat coaching helpt om tot nieuwe inzichten te komen, zodra we in de buitenlucht in beweging komen en daarbij actief moeten nadenken. 

De schrijver Paulo Coelho vertelde jaren geleden in het programma KRO De Wandeling over zijn vier levensinzichten: Travel light, Pay attention, Have a goal en Get in your own rythm.

9 oktober 2021: Natuur- en WandelCoachDag

Op 9 oktober vindt de tiende Natuur- en WandelCoachDag plaats. Tijdens deze dag zijn er door heel Nederland coaches die meestal kosteloos of tegen een kleine vergoeding een coachsessie in de buitenlucht organiseren. 

Ik doe hieraan mee in het Groene Hart van de provincie Zuid Holland, om je te laten proeven van de sfeer en de talloze mogelijkheden om in gesprek te komen over je persoonlijke coachthema’s. 

Noteer deze datum in je agenda of neem alvast contact met mij op om een plaats te reserveren.