Menu

(Wandel)coaching en counselling

Humanistische werkwijze

Ik ga uit van de humanistische visie. Het is onze gezamenlijke verkenning, waarbij jouw denkbeelden en gevoelens centraal staan. Ik vind het belangrijk dat we een vertrouwensband opbouwen, zodat alles bespreekbaar is en er plaats is voor je eigen gevoelens. Als cliënt heb je zelf alle touwtjes in handen.

Het telefonisch of online kennismakingsgesprek is gratis en bedoeld om te bepalen hoe ik je het beste kan helpen. Het aantal sessies daarna is afhankelijk of er diepere, achterliggende oorzaken zijn voor je probleem of coachthema.

De kosten zijn € 50 per gesprek. Mijn totaalaanpak van coaching en counselling houdt rekening met het werken in meerdere lagen. Door tegelijkertijd op mentaal, emotioneel, lichamelijk en energetisch vlak te werken, lukt het vaak al om in vier sessies (€ 200) een doorbraak te bereiken, zodat je daarna zelfstandig verder kan.

De gesprekken zijn vertrouwelijk en vinden plaats in een coachruimte van het gastvrije  ‘Centrum van Alphen’ in Alphen aan den Rijn.

Wandelcoaching

Een andere mogelijkheid is wandelcoaching, een natuurlijke manier om jezelf te leren kennen en nieuwe wegen te ontdekken. 

De relatie tussen natuur en gezondheid bestaat al sinds mensenheugenis. We zijn ons de laatste jaren steeds bewuster geworden dat inzet van natuur en beweging noodzakelijk is voor vitaliteit van lichaam en geest. 

Het is wetenschappelijk aangetoond dat coaching helpt om tot nieuwe inzichten te komen, zodra we in de buitenlucht in beweging komen en daarbij actief moeten nadenken. 

De schrijver Paulo Coelho vertelde jaren geleden in het programma KRO De Wandeling over zijn vier levensinzichten: Travel light, Pay attention, Have a goal en Get in your own rythm.

Zit je vast op de thema’s zingeving en relaties? Ik maak met jou een wandeling door het natuurgebied van park Zegersloot in Alphen aan den Rijn of in een ander gebied naar keuze.

Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.